SheSuit Nederland BV

SheSuit

SheSuit - Personal Couture



Iedere vrouw verdient een topverschijning!


Kleding maken de topvrouw.


Een relatief kleine groep ambitieuze vrouwen zit in de top van de (zaken)wereld. Deze vrouwen weten als geen ander hoe belangrijk het is dat kleding een verpersoonlijking is van jezelf. Wat betekent kledingkeuze en Tailor Made voor hen?



SheSuit maakt Personal Couture: unieke op maat gemaakte kleding voor de vrouw die zich wil onderscheiden.
De couturestukken worden met zorg en precisie handgemaakt in ons eigen atelier door ervaren Meester Coupeurs.







www.shesuit.com







__________________________





dinsdag 24 januari 2012

Powerdressing: Hoe wel en hoe niet

Goed voorbeeld van Powerdressing; Marielle Tweebeeke draagt dieppaars SheSuit colbert tijdens confronterend interview met Israëlische premier Netanyahu in het Nieuwsuur van donderdag 19 januari (klik hier om de uitzending terug te zien).
Ze komt zelfverzekerd over, straalt kracht uit en wordt serieus genomen. Hierdoor heeft ze de mogelijkheid om scherpe en kritische vragen te stellen over gevoelige onderwerpen. Kleding speelt hierbij een grote rol.
Had Marielle Tweebeeke hetzelfde interview kunnen geven als ze een jurk met hoge hakken had gedragen?
Wat vindt u?

Hierover schreef Louise O. Fresco een zeer interessant column in het NRC van 18 januari. 
"Dankzij de emancipatie neemt het aantal vrouwen op de arbeidsmarkt toe. Meer dan gedrag bepaalt kleding de eerste indruk".
Ter verduidelijking neemt zij de top 50 van meest succesvolle vrouwelijke CEO's, samengesteld door Financial Times. Geen van deze topvrouwen draagt iets dat ook maar in de buurt komt van een uitdagende, sexy outfit. Net zoals geen man zal verschijnen op het werk met een korte broek.
Toch lijkt de volgende generatie zakenvrouwen een totaal andere 'kledingrichting' in te slaan. "De rokken waren nog nooit zo strak en de hakken nog nooit zo hoog. De boodschap van deze dames is dubbelzinnig. 'Ik wil serieus genomen worden', maar ook: 'Waag het niet te vergeten dat ik aantrekkelijk ben'.
Vrouwen hebben tegenwoordig meer kansen dan ooit tevoren, maar geven door ongepaste kledij de indruk zichzelf, noch hun mannelijke tegenspelers serieus te nemen".

Het is belangrijk om hierin de juiste balans te vinden. De buitenwereld zal je dan beoordelen op je kwaliteiten en niet op je uiterlijk.

Wij zijn geïnteresseerd in uw mening over dit onderwerp.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten