SheSuit Nederland BV

SheSuit

SheSuit - Personal Couture



Iedere vrouw verdient een topverschijning!


Kleding maken de topvrouw.


Een relatief kleine groep ambitieuze vrouwen zit in de top van de (zaken)wereld. Deze vrouwen weten als geen ander hoe belangrijk het is dat kleding een verpersoonlijking is van jezelf. Wat betekent kledingkeuze en Tailor Made voor hen?



SheSuit maakt Personal Couture: unieke op maat gemaakte kleding voor de vrouw die zich wil onderscheiden.
De couturestukken worden met zorg en precisie handgemaakt in ons eigen atelier door ervaren Meester Coupeurs.







www.shesuit.com







__________________________





dinsdag 14 februari 2017

Interview met Marijke Hoogwoud - Mede-eigenaar van Hoogwoud & Van Haga administratie en belastingadvies. Tevens ook bestuurslid van de NOAB, Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingkantoren




Samen met haar zus Saskia heeft Marijke het belastingadvieskantoor Hoogwoud & Van Haga opgericht. Het kantoor richt zich voornamelijk op het MKB in de regio, maar voor zaken als salarisadministratie bedienen ze klanten in het hele land. Het bedrijf groeit gestaag. Inmiddels zijn er vijftien vrouwen werkzaam in het kantoor in Almere. 

“Ja we hebben een uniek team met alleen vrouwen in dienst. Inmiddels hebben we zo’n vrouwelijke uitstraling dat mannen al niet zo snel meer solliciteren. Een gemengd team zou wat ons betreft ook prima zijn, maar we zijn erg happy met ons team van hardwerkende en ambitieuze vrouwen. En het belangrijkste: de klanten zijn tevreden.

Saskia en ik zijn zestien jaar geleden letterlijk in een deel van de garage begonnen. Daar waren we binnen twee jaar uitgegroeid en tien jaar geleden hebben we besloten een eigen pand te laten bouwen. Dat delen we samen met een accountantskantoor. Dat is een goed besluit geweest.

Als kantoor willen we in de fronttroepen meelopen. Gewoon de beste meisjes van de klas zijn en State of The Art accounting diensten bieden. Accountancy is heel erg in beweging. Door de toenemende automatisering verandert er veel. Daar hebben wij op geanticipeerd.

De juiste kleding dragen hoort bij het vak. Sommige klanten zouden schrikken als we strak in een pak aankwamen. Dan is een broek met jasje prima. Blote haltertruitjes en teenslippers zijn echter uit den boze. Bij een bezoek aan sommige klanten zeg ik tegen mijn collega’s : “Morgen Pak 1 aan.” Dan weet iedereen dat het de bedoeling is om netjes gekleed gaan.

We gaan ook regelmatig naar congressen en dan valt het op dat er nog niet zoveel vrouwen in de top van de accountancy zitten. Daarin mag nog wel wat veranderen.

Vrouwen willen altijd alles 100% goed doen. Dat is heel vermoeiend, dat gaat niet. Wellicht is dat de reden dat veel vrouwen vlak voor de top stoppen.

Mannen kunnen zich 100% focussen op hun werk. Ze laten zich niet afleiden. Mannen checken echt niet of de kinderen hun broodtrommel mee naar school hebben. Daar zijn ze niet mee bezig.

Bij vrouwen is de aandacht altijd versnipperd over verschillende zaken. En misschien is dat juist ook wel mooi, dat vrouwen de aandacht kunnen verdelen.

Om wel iets te veranderen zijn er drie groepen die elkaar tegemoet zouden moeten komen: mannen, vrouwen en de maatschappij of organisatie er omheen.

Mannen zijn nogal handig in het zich toe-eigenen van ideeën die vaak niet eens van hen afkomstig zijn. Ze weten daarmee het machtsspel te spelen. Daar zouden ze wat bewuster mee om kunnen gaan.

Vrouwen op hun beurt gunnen elkaar niet snel de credits. Een andere vrouw mag vooral niet slimmer zijn, beter presteren of er mooier uitzien. Vrouwen zouden elkaar meer mogen vertrouwen en elkaar meer de ruimte mogen geven voor verantwoordelijkheid.

Madeleine Albright verwoordde het mooi in het TED Talk interview: ‘There’s place in hell for women who don’t help each other’.

Ik heb nog wel wat tips voor ambitieuze vrouwen:
1. Blijf authentiek. Meet geen gedrag aan dat niet bij je past
2. Durf te vragen als je dingen niet begrijpt. Dat doen mannen namelijk nooit, durven ze niet. Zeg gewoon: “Sorry ik kan er geen touw aan vast knopen”. Dat werkt zeer verhelderend. Niet zomaar ja zeggen omdat je iets niet durft te vragen omdat je je dan dom voelt. Laat anderen maar duidelijk formuleren wat ze bedoelen.
3. Spreek nooit, maar dan ook nooit, echt nooit, in verkleinwoorden
4. En als je twijfelt of je iets kunt, zeg dan gewoon ja, of … … vrij naar Pippi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan!”

Links:
- https://www.ted.com/talks/madeleine_albright_on_being_a_woman_and_a_diplomat?language=nl
- https://www.hoogwoudenvanhaga.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten